Seks, moet dat?

Gepubliceerd op 8 februari 2021 om 11:08

Waarom zou ik schrijven over seks? Seks is één van de meest gevoelige gespreksonderwerpen die er is, zeker binnen christelijk Nederland. Dat is niet per se verkeerd. Seksualiteit is kwetsbaar, maakt kwetsbaar, voelt kwetsbaar. Seksualiteit kan prachtig zijn, maar ook vernietigend. Seksualiteit vraagt om een behoedzame aanpak, in veiligheid en vertrouwdheid, zonder dat daarbij de speelsheid en de passie verloren gaan.

Omdat seks zo'n kwetsbaar onderwerp is, is praten er over lastig. Seksualiteit is omgeven door mythes en sterke verhalen. Terwijl de werkelijkheid vaak zo anders is. 

Ik geloof dat God seksualiteit ontworpen heeft als prachtige viering van de liefde en eenheid binnen een huwelijk. Het boek Hooglied in de Bijbel is daar een mooi voorbeeld van. Maar zoals bij zoveel mooie dingen die God geschapen heeft, geloof ik ook dat er een tegenstander is die al het moois wat God er in gelegd heeft wil roven. In de vele jaren dat mijn lief en ik de Premarriage Course hebben mogen geven, kwamen er geregeld stellen op ons pad die later in hun huwelijk aanliepen tegen diverse problemen op seksueel gebied. Omdat ik lang niet alle antwoorden wist, boeken elkaar nog wel eens tegenspraken en hier in het zuiden van het land in de verste verte geen christelijke seksuoloog te vinden was, besloot ik zelf een opleiding counseling en seksualiteit te volgen. In de hoop en het verlangen om zo datgene wat geroofd is in een huwelijk weer tot bloei te kunnen brengen.

In mijn blogs rondom seksualiteit wil ik ingaan op de meest voorkomende vragen en problemen die er leven rondom seksualiteit. Wat is waar en wat niet? Hoe ga je met lastige verschillen om? Wanneer schiet je tekort? Heb je echt een probleem, of lijkt dat alleen maar zo? Wanneer moet je hulp zoeken? En bij wie zoek je die? Vanaf deze plek hoop ik een antwoord te kunnen geven op de vele vragen die er leven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.